Biftek Besin Değerleri?
21 Temmuz 2024

Biftek Besin Değerleri?

Biftek Besin Değerleri

Biftek, kırmızı et olduğu için ve hayvanın en değerli kısımlarından biri olarak bilindiği için oldukça ilgi çekicidir. Hayvanın diz ekleminin üst kısmında bulunur ve neredeyse hiç yağ ve sinir içermemektedir. Biftek, besin değeri açısından çok zengin bir içeriğe sahiptir. Düşük kolesterol oranı ve az yağlı olması tercih edilmesindeki başlıca nedenlerdendir. Beden sağlığı açısından gerekli olan besinlerden biri olan kırmızı et, az tüketildiğinde vitamin ve demir eksikliği meydana gelebilir. Bu da dolaylı olarak bazı hastalıkların ortaya çıkmasına zemin hazırlar. Kırmızı et, gelişim çağında olan bebeklerin ve çocukların zekâ gelişimi açısından oldukça faydalıdır. Ancak kırmızı et aşırı tüketildiğinde aşırı kilo alma, yüksek kolesterol değerlerine, kalp ve damar hastalıklarına, yüksek tansiyona, mide ve bağırsak hastalıklarına neden olabilir.

100 Gram Biftek Besin Değerleri Nelerdir?

  • Kalori: 278 kcal
  • Toplam Yağ: 5 gr
  • Kolesterol: 67 mg
  • Sodyum: 373 mg
  • Potasyum: 375 mg
  • Karbonhidrat: 0 mg
  • Protein: 25 gr
  • A Vitamini: 6 mg
  • B12 Vitamini: 2.7 mg
  • C Vitamini: 0 mg
  • D Vitamini: 3 mg
  • B6 Vitamini: 0.5 mg
  • Demir: 2 mg
  • Magnezyum: 25 mg

Etleri pişirirken besin değerlerinin bir kısmını kaybedebiliriz. Et alırken özellikle kırmızı olmasına dikkat etmek gerekir. Rengi kahverengiye dönmüş etler hem sağlıksız olacaktır hem de besin değerlerini kaybetmiş olacaktır. 100 gramlık biftek besin değerleri içerisinde sodyum ve potasyum yüksek miktarda bulunmaktadır. 250 gram biftek yediğimizde protein ihtiyacımızın neredeyse tamamını karşılamış oluruz. Ancak bu sonuç, 70 kg'lık bir kütle üzerinden yapılan bir hesaptır. Kilogram başına protein ihtiyacı ortalama 0.7-1 gram arasında değişebilmektedir. Ağırlık çalışanlar için bu miktar 2 grama kadar çıkmaktadır. Eğer spor yapıyorsanız, fazla protein vücutta kilo olarak kalacaktır. Spor yapmadan evde sadece protein diyeti yapanlar bu ayrıntıya dikkat etmelidir. Vücutta minerallerin %2'sini sodyum, %5'ini potasyum ve %3'ünü ise klor meydana getirmektedir. Sodyum, klor ve potasyum tüm vücut sıvılarında ve dokularda görev yapmaktadır.

Bu minerallerin vücuttaki başlıca görevleri, vücut su dengesini, asit ve baz dengesini sağlamak ve kasların düzgün çalışmasını sağlamaktır. Eksikliğinde kas krampları görülebilmektedir. Eğer ayağınıza sürekli kramp giriyorsa, kanınızdaki bu minerallerin oranına bakmalısınız. Sodyum, klor ve potasyum ince bağırsaklarda emilir. İshal, aşırı idrar yapma, aşırı terleme ile vücuttan bu mineraller fazlaca atılır. Bu yüzden biftek gibi bu minerallerin yüksek olduğu gıdaları tüketmek gerekmektedir.

Toplam kalorisi yüksek bir besin olan biftek, normal yaşantısı olan bireyler tarafından haftada iki defa tüketilebilir. Diyet yapanlar için fazla kalori çok da uygun değildir. 100 gramlık bir biftek besin değerlerini inceledik. Kasaptan aldığınızda size neler kazandıracağını ya da zararlarını az çok anlattık. Bundan sonrası mutfakta size kalmış.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ekmek Besin Değeri?

Ekmek Besin Değeri?

Tavuk Ciğeri Besin Değeri

Tavuk Ciğeri Besin Değeri

Peynir Besin Değeri?

Peynir Besin Değeri?

Kuru Erik Besin Değeri?

Kuru Erik Besin Değeri?

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Eti Lifalif Besin Değeri?

Eti Lifalif Besin Değeri?

Kıyma Besin Değeri?

Kıyma Besin Değeri?

Fındık Besin Değerleri?

Fındık Besin Değerleri?

Tavuk Eti Besin Değeri?

Tavuk Eti Besin Değeri?

Ispanak Besin Değerleri?

Ispanak Besin Değerleri?

Güncel

Tahin Besin Değerleri?

Tahin Besin Değerleri?

Güncel

Badem Besin Değerleri?

Badem Besin Değerleri?

Güncel

Konserve Ton Balığı Besin Değerleri?

Konserve Ton Balığı Besin Değerleri?

Ton Balığı Besin Değerleri?

Ton Balığı Besin Değerleri?

Yulaf Ezmesi Besin Değeri?

Yulaf Ezmesi Besin Değeri?

Sucuk Besin Değeri?

Sucuk Besin Değeri?

Çikolata Besin Değerleri?

Çikolata Besin Değerleri?

Hindi Eti Besin Değerleri?

Hindi Eti Besin Değerleri?

Şeftali Besin Değeri?

Şeftali Besin Değeri?

Bezelye Besin Değerleri?

Bezelye Besin Değerleri?

Fıstık Besin Değeri?

Fıstık Besin Değeri?

Erik Besin Değeri?

Erik Besin Değeri?

Salatalık Besin Değeri?

Salatalık Besin Değeri?

Besin Değerleri

Besin Değerleri

Karides Besin Değeri?

Karides Besin Değeri?

Brokoli Besin Değeri?

Brokoli Besin Değeri?

Chia Tohumu Besin Değerleri?

Chia Tohumu Besin Değerleri?

Bal Besin Değerleri?

Bal Besin Değerleri?

Arpa Besin Değeri?

Arpa Besin Değeri?

Mercimek Besin Değeri?

Mercimek Besin Değeri?

Çiğ Badem Besin Değeri?

Çiğ Badem Besin Değeri?

Makarna Besin Değeri?

Makarna Besin Değeri?

Bulgur Besin Değeri?

Bulgur Besin Değeri?

Bulgur Pilavı Besin Değeri?

Bulgur Pilavı Besin Değeri?

Ananas Besin Değeri?

Ananas Besin Değeri?

Kepekli Makarna Besin Değeri?

Kepekli Makarna Besin Değeri?

Yağsız Süt Besin Değerleri?

Yağsız Süt Besin Değerleri?

Yeşil Fasulye Besin Değeri?

Yeşil Fasulye Besin Değeri?

Ceviz Besin Değeri?

Ceviz Besin Değeri?

Zeytin Besin Değeri?

Zeytin Besin Değeri?