Karides Besin Değeri?
22 Temmuz 2024

Karides Besin Değeri?

Karidesin Besin Değerleri

Karides, besin değeri oldukça yüksek olan bir deniz ürünüdür. Özellikle omega-3 ve protein yönünden zengin olan karides, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olabilir. Karides tüketimi halk arasında çok yaygın olmasa da, restoran ve otel mutfaklarında sıkça karşımıza çıkar. Karidesin besin değerleri açısından oldukça zengin olduğunu ve kolesterol oranının biraz yüksek olduğunu belirtmek gerekir. Şimdi, 100 gram karides tükettiğimizde bize ne katkılar sağladığına bakalım.

100 Gram Karidesin Besin Değerleri

  • Karbonhidrat: 0 gr
  • Kalori: 85 kcal
  • Protein: 20.1 gr
  • Yağ: 0.51 gr
  • Lif: 0 gr
  • Kolesterol: 161 mg
  • Sodyum: 119 mg
  • Potasyum: 261 mg
  • Kalsiyum: 64 mg
  • Vitamin A: 0 mg
  • Vitamin C: 0 mg
  • Demir: 0.52 mg
Görüldüğü üzere, karidesin besin değerleri oldukça zengindir. Kızartılmadan pişirilirse sağlık açısından daha faydalı olacaktır. Çünkü yüksek kolesterol değeri, kızartma ile daha da problemli hale gelebilir. Buğulama veya ızgara gibi yöntemlerle pişirirseniz karidesin besin değerlerinden daha fazla faydalanabilirsiniz. Karides tüketimi, aynı zamanda omega-3 yağ asitlerinden EPA ve DHA açısından da iyi bir seçenektir. Omega-3, beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlayan önemli bir yağ asididir ve strese karşı savaşır.

Karidesin Sağlığa Faydaları

Gelişme çağındaki ve spor yapan bireyler için vazgeçilmez bir besin deposu olan karides, E ve B12 vitamini ile iyot, çinko ve fosfor mineralleri açısından da zengindir. Protein miktarı, oldukça iyi bir orana sahiptir ve özellikle salatalarda tüketildiğinde, bayanların protein diyetlerinde oldukça faydalı olacaktır. Yapılan araştırmalar, balık tüketimi az olan bölgelerde kalp damar rahatsızlıklarının yüksek olduğunu ortaya koymuştur.

Potasyum ve Diğer Mineraller

Karidesin besin değerleri tablosunda potasyumun yüksek olduğu görülmektedir. Günlük alınması gereken potasyum miktarı yetişkin bireylerde 2000-3000 mg arasında değişmektedir. Tablodaki orana bakarsak bu miktara ulaşmak biraz zor olabilir, ancak yine de dikkatli olmakta fayda var. Potasyum, kalp sağlığı için önemlidir ve protein sentezlenmesine katkıda bulunur. Karideste bulunan doymuş yağ oranları, et ve tavuğa göre daha düşüktür. Kalp sağlığı açısından haftada iki kez tüketilmesi uygundur. Taze olarak tüketilmesi daha uygundur, çünkü dışarıda ya da buzlukta bekleyen karides besin değerlerinin bir kısmını kaybedebilir.

Sonuç olarak, karidesin besin değerleri ve sağlık açısından faydaları oldukça fazladır. Haftada bir veya iki kez tüketilmesi, sağlıklı bir yaşam için önemli katkılar sağlayabilir. Afiyet olsun ve sağlıklı kalın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Nohut Besin Değeri?

Nohut Besin Değeri?

Yumurta Besin Değeri?

Yumurta Besin Değeri?

Pilav Besin Değeri?

Pilav Besin Değeri?

Popüler İçerikler

Bulgur Besin Değeri?

Bulgur Besin Değeri?

Bal Besin Değerleri?

Bal Besin Değerleri?

Editörün Seçtiği

Dondurma Besin Değeri?

Dondurma Besin Değeri?

İlginizi Çekebilir

Arpa Besin Değeri?

Arpa Besin Değeri?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Peynir Besin Değeri?

Peynir Besin Değeri?

Mercimek Besin Değeri?

Mercimek Besin Değeri?

Kuru Kayısı Besin Değeri?

Kuru Kayısı Besin Değeri?

Brokoli Besin Değeri?

Brokoli Besin Değeri?

Esmer Pirinç Besin Değeri?

Esmer Pirinç Besin Değeri?

Güncel

Yeşil Mercimek Besin Değeri?

Yeşil Mercimek Besin Değeri?

Güncel

Çikolata Besin Değerleri?

Çikolata Besin Değerleri?

Güncel

Fasulye Besin Değeri?

Fasulye Besin Değeri?

Fıstık Besin Değeri?

Fıstık Besin Değeri?

Karpuz Besin Değeri?

Karpuz Besin Değeri?

Badem Besin Değerleri?

Badem Besin Değerleri?

Kavun Besin Değeri?

Kavun Besin Değeri?

Fıstık Ezmesi Besin Değeri?

Fıstık Ezmesi Besin Değeri?

Yağsız Süt Besin Değerleri?

Yağsız Süt Besin Değerleri?

Çavdar Ekmeği Besin Değerleri?

Çavdar Ekmeği Besin Değerleri?

Zeytinyağı Besin Değeri?

Zeytinyağı Besin Değeri?

Ananas Besin Değeri?

Ananas Besin Değeri?

Baklagiller Besin Değerleri?

Baklagiller Besin Değerleri?

Ceviz Besin Değeri?

Ceviz Besin Değeri?

Baklava Besin Değeri?

Baklava Besin Değeri?

Salatalık Besin Değeri?

Salatalık Besin Değeri?

Bezelye Besin Değerleri?

Bezelye Besin Değerleri?

Konserve Ton Balığı Besin Değerleri?

Konserve Ton Balığı Besin Değerleri?

Yoğurt Besin Değerleri?

Yoğurt Besin Değerleri?

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri?

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri?

Çilek Besin Değeri?

Çilek Besin Değeri?

Lor Peyniri Besin Değeri?

Lor Peyniri Besin Değeri?

Çiğ Badem Besin Değeri?

Çiğ Badem Besin Değeri?

Erik Besin Değeri?

Erik Besin Değeri?

Mantar Besin Değeri?

Mantar Besin Değeri?

Yulaf Ezmesi Besin Değeri?

Yulaf Ezmesi Besin Değeri?

Fındık Besin Değerleri?

Fındık Besin Değerleri?

Elma Besin Değeri?

Elma Besin Değeri?

Yer Fıstığı Besin Değerleri?

Yer Fıstığı Besin Değerleri?

Süt Besin Değerleri?

Süt Besin Değerleri?