Besinlerin Karbonhidrat Değerleri

Besinlerin Karbonhidrat Değerleri

Besinlerin karbonhidrat değeri günlük beslenme rutininde çok önemli bir yere sahiptir. Bu besin değerleri vücut sağlığında önemli bir paya sahiptir. Karbonhidratlar birinci dereceden enerji verici madde olarak kullanılırlar. Karbonhidratlar en çok makarna, ekmek, fasulye, patates, pirinç, kepek, tahıl ve hububat içinde yer almaktadır. Karbonhidratlar vücutta en fazla bulunan üçüncü besin maddesidir. Karbonhidratların yapı taşları glikozdur. Depo biçimi hayvanlarda glikojen bitkilerde ise nişasta biçimindedir. Karbonhidratların kimyasal sindirimi ağızda başlar. RNA, DNA ve ATP'nin yapısına katılır.

Besinlerin karbonhidrat değeri aşağıdaki gibidir:

Çorbalar Karbonhidrat değeri; tavuk suyu (0), işkembe (10), et suyu sade (0), paça (12), sebze (12), mantar (15), domates (16), kuskonmaz (16), şehriye (17), mercimek (18),tarhana (17), bezelye (20).

Sebzelerin Karbonhidrat değeri; patlıcan (4), kabak (4), dolmalık biber (4), kuşkonmaz (5), enginar (6), karnabahar (6), kereviz (6), kıymalı ıspanak (6), etli lahana dolması (8), püre ıspanak (8), pırasa (8), havuç (9), bamya (10), zeytin yaglı lahana dolması (18), mısır (1 adet) (18), pirinçli ıspanak (20), taze bezelye (20).

Çiğ Sebzeler Karbonhidrat değeri; maydanoz (10 gr 2), taze soğan (1 adet 1), yeşil biber (1 adet 3), salatalık (1 adet orta boy 4), havuç (1 adet orta boy 4), çiğ lahana (1 porsiyon 7), domates (1 adet orta boy 6), marul (1 adet orta boy 8).

Bakliyatların karbonhidrat değerleri; (100 gram); bakla (47), mercimek (48), pirinç (53), bezelye (45), nohut (50), fasulye (52).

Kırmızı et karbonhidrat değerleri; (200 gram); pide döner (25), et şiş, biftek, pirzola, bonfile ızgara (0), köfte ızgara (1), köfte tava (8), sebzeli kuşbaşı et (6), sade döner (0), iskender döner (28).

Şarküteri ürünleri karbonhidrat değerleri; Sosis, jambon, pastırma, sucuk, salam (1).

Süt ürünleri karbonhidrat değerleri; 1 su bardağı ayran (5), 1 su bardağı inek sütü (6), 1 su bardağı keçi sütü (13), 1 yemek kaşığı kaymak, krem şanti (1), 100 gram kaşar, 250 gram yoğurt (12), dil ve beyaz peynir (1).

Kuru yemişlerde karbonhidrat değerleri; (50 gram); fıstık, badem (12), fındık (13), leblebi (16), ceviz (10), patlamış mısır (10), kuru üzüm (38), kestane (35), cips (10), kuru incir (7).

Hamur işleri ve tatlılarda karbonhidrat değerleri; tost (8), 1 dilim ekmek (12), 50 gram makarna (18), 50 gram sandviç (26), 50 gram pilav (10), 1 porsiyon baklava (105), 1 adet kesme şeker (12), 1 adet simit (25), 1 porsiyon muhallebi (30), 1 porsiyon meyveli pasta (45), 1 porsiyon kremalı pasta (62), 1 porsiyon dondurma (20), 100 gram sütlü çikolata (55), 100 gram bitter çikolata (24), 1 porsiyon kek (30), 1 tatlı kaşığı bal (16), 1 tatlı kaşığı reçel (14).

Meyvelerde karbonhidrat değerleri (1 adet); incir (4), 1 adet erik, kayısı (4), şeftali (12), elma (16), armut (18), portakal (17), mandalina (10), greyfurt (16), muz (22), yeşil erik (6), 100 gram karpuz, kavun (5), 100 gram üzüm (9), 100 gram çilek, kiraz (7).

Son Güncelleme : 04.12.2018 14:10:48
Besinlerin Karbonhidrat Değerleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Besinlerin Karbonhidrat Değerleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Besinlerin Karbonhidrat Değerleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ yada pişmiş olması yada ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için özellikle spor yapanların ve diyet yapan kişilerin tercih ettiği bir besin kaynağıdır. Tüketme...
Kırmızı Et Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çinko ve potasyum açısından oldukça zengindir. Yağsız dana eti tercih edildiğinde hem sağlık için hem...
Arpa Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi çok eskiye dayanmaktadır. Bugün bile, buğdayın ekilemediği kutup bölgeleri olmak üzere yüksek dağlık...
Besin Değerleri
Besin Değerleri
Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin bir çoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcamalardan meydana gelmektedir. Alışveriş esnasında almış olduğumuz besin maddelerin son kullanma ...
Polenin Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana getirdikleri bitki özüdür. Bu taşıma sırasında polen, erkek gametini çok iyi korumak zorundadı...
Kaymak Besin Değerleri
Kaymak Besin Değerleri
Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı almaktır. Bu işlem sonucunda süt kaymağı elde edilmiş olur. Bir diğer kaymak çeşidi ise mayalanmak...
Eti Lifalif Besin Değeri
Eti Lifalif Besin Değeri
Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler yada bayanlar, sabah kahvaltıda sütle karıştırıp birde kuyu kayısı eklerse ciddi bir besin deposu ort...
Hindi Eti Besin Değerleri
Hindi Eti Besin Değerleri
Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi eti besin değerleri bölümlere ayırdığımızda değişmektedir. Yani hindi but kısmında olan protein ve vita...
Portakal Besin Değeri
Portakal Besin Değeri
Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değerli meyveleri arasında yer alır. Portakal A ve C vitamini açısından zengindir. Ayrıca folik asit...
Yumurta Besin Değeri
Yumurta Besin Değeri
Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 gram protein, 0 gram yağ, 0,5 gram karbonhidrat içermesi ve yulaf ezmesi ile karıştırıldığınd...
Lor Peyniri Besin Değeri
Lor Peyniri Besin Değeri
Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar yada beyaz peynir gibi kalıp halinde durmaz. Daha çok diyet yapanlar salata üzerinde yada sporcular yumurta i...
Kuru Fasulye Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Hele ki soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birlikte bir akşam yemeği neredeyse tadına doyulmaz bir ziyafet sofrasına dönüşür. Bu denli lezzetli olan k...

 

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Kaymak Besin Değerleri
Eti Lifalif Besin Değeri
Hindi Eti Besin Değerleri
Portakal Besin Değeri
Yumurta Besin Değeri
Lor Peyniri Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Makarna Besin Değeri
Protein Değeri Yüksek Besinler
İnek Sütü Besin Değerleri
Pilav Besin Değeri
Balık Yağı Besin Değerleri
Çiğ Badem Besin Değeri
Yulaf Ezmesi Besin Değeri
Peynir Besin Değeri
Kıyma Besin Değeri
Tereyağı Besin Değeri
Köfte Besin Değeri
Nohut Besin Değeri
Fıstık Ezmesi Besin Değeri
Karides Besin Değeri
Besin Protein Değerleri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Bulgur Besin Değeri
Besinlerin Karbonhidrat Değerleri
Popüler İçerik
Makarna Besin Değeri
Makarna Besin Değeri
Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri olduk...
Protein Değeri Yüksek Besinler
Protein Değeri Yüksek Besinler
Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir.Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dola...
İnek Sütü Besin Değerleri
İnek Sütü Besin Değerleri
İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna yada işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerle...
Pilav Besin Değeri
Pilav Besin Değeri
Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Ör...
Balık Yağı Besin Değerleri
Balık Yağı Besin Değerleri
Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye ed...
Çiğ Badem Besin Değeri
Çiğ Badem Besin Değeri
Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken yada eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi orand...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Tıbbi Sorumluluk Reddi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019