Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Portakal Besin Değeri

Portakal Besin Değeri

Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değerli meyveleri arasında yer alır. Portakal A ve C vitamini açısından zengindir. Ayrıca folik asit, potasyum ve lif açısından da oldukça zengindir. 1 adet portakal 1 porsiyon meyve tabağına eşit gelir durumdadır. Portakalın bağışıklık sistemi üzerinde çok büyük faydaları vardır. Portakalda bulunan C vitamini vücuda alındığında bağışıklık sistemini güçlendirir ve kişiyi dış etkenlere karşı koruma kalkanı oluşmasını sağlar. Portakal meyvesi hepseridium denilen narinciye ailesine ait bir meyvedir. Portakalda C vitamini yanı sıra bulunan değerler kalsiyum, folik asit, fosfor, potasyum, sitrik asit, beta-karoten ve bazı temel aldehitler bulunmaktadır. Portakalın faydalarından biri de vücudun yaşlanmasını geciktirir ve yaşlanma süresini uzatır. Kişinin daha genç görünmesine yardımcı olur.

Portakalda bulunan A vitamini ise vücutta bulunan sağlıklı mukoza ve deriyi korumaya yardımcı olmaktadır. Portakal kolesterol ve yağ içermez. Portakalda bulunan ana besin değerleri yanı sıra tiamin, niasin, B6 vitamini, magnezyum ve bakır varlıkları portakaldaki besin değerini dahada arttırır. Portakal kilo vermek isteyen birçok bireyin tercih ettiği bir meyve türüdür. Bunun sebebi ise portakalın içerisinde bulunan müshil özelliğidir. Müshil bağırsakları hızlı çalıştıran ve fazla tüketildiğinde ishal edici özelliği olan bir maddedir. Portakal müshil özelliği olan pektin maddesi bakımından zengindir ve kilo verme açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Portakal bağırsak kanserini de önleme açısından etkilidir. Portakalda müshil özelliği bulunan pektin maddesi kolonun toksit maddelere maruz kalmasını azaltarak, kolon mukoza zarını koruma görevi üstlenmektedir. Bu sebeplerden dolayı portakal bağırsak kanserinin oluşumunu engelleyici özelliklere sahiptir.

1 portakaldaki besin değeri

  • Karbonhidrat (G): 25.85
  • Protein (G): 2.07
  • Yağ (G): 0.26
  • Lif (G): 5.28
  • Kolesterol (Mg): 0
  • Sodyum (Mg): 0
  • Potasyum (Mg): 398.2
  • Kalsiyum (Mg): 88
  • A vitamini (Mg): 495
  • C vitamini (Mg): 117.04
  • Demir (Mg): 0.22

Portakaldaki besin değerlerinin vücuda faydaları nelerdir?

  • Portakalda bulunan mineraller vücuttaki kemikleri ve dişleri korumaya yardımcı olur.
  • Portakalda bulunan B6 vitamini vücudun bölgelerine oksijen taşımak için gerekli olan hemoglobin üretimine yardımcı olur.
  • Portakalda bulunan C vitamini kişide damar sertliği oluşumunu önler.
  • Portakalda bulunan hesperidin adlı flavonoidin yüksek kan basıncını azaltır.
  • Portakalda bulunan liminoid hemen hemen tüm kanser çeşitlerini engellemeye yardımcıdır.
  • Portakalda bulunan folik asit beyin gelişimine yardımcı olur
  • Portakal kabuğunun altında bulunan alkoloid kolesterolü düşürür.
  • Portakalda bulunan C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir vücudu dirençli kılar.
  • Portakalda bulunan flavonoidler ve C vitamini kalp hastalıkları riskini engellemeye yardımcı olur.
  • Portakalda bulunan antioksidanlar ciltteki kırışıklıkları ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır.
Son Güncelleme : 19.01.2024 21:44:08
Portakal Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Portakal Besin Değeri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Portakal Besin Değeri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için özellikle spor yapanların ve diyet yapan kişilerin tercih ettiği bir besin kaynağıdır. Tüket...
Kırmızı Et Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çinko ve potasyum açısından oldukça zengindir. Yağsız dana eti tercih edildiğinde hem sağlık için hem...
Arpa Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi çok eskiye dayanmaktadır. Bugün bile, buğdayın ekilemediği kutup bölgeleri olmak üzere yüksek dağlık...
Besin Değerleri
Besin Değerleri
Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin birçoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcamalardan meydana gelmektedir. Alışveriş esnasında almış olduğumuz besin maddelerin son kullanma tari...
Polenin Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana getirdikleri bitki özüdür. Bu taşıma sırasında polen, erkek gametini çok iyi korumak zorundadı...
Kaymak Besin Değerleri
Kaymak Besin Değerleri
Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı almaktır. Bu işlem sonucunda süt kaymağı elde edilmiş olur. Bir diğer kaymak çeşidi ise mayalanmak...
Eti Lifalif Besin Değeri
Eti Lifalif Besin Değeri
Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da bayanlar, sabah kahvaltıda sütle karıştırıp bir de kuyu kayısı eklerse ciddi bir besin deposu o...
Hindi Eti Besin Değerleri
Hindi Eti Besin Değerleri
Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi eti besin değerleri bölümlere ayırdığımızda değişmektedir. Yani hindi but kısmında olan protein ve vita...
Yumurta Besin Değeri
Yumurta Besin Değeri
Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 gram protein, 0 gram yağ, 0,5 gram karbonhidrat içermesi ve yulaf ezmesi ile karıştırıldığınd...
Lor Peyniri Besin Değeri
Lor Peyniri Besin Değeri
Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar ya da beyaz peynir gibi kalıp halinde durmaz. Daha çok diyet yapanlar salata üzerinde ya da sporcular yumurta...
Kuru Fasulye Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Özellikle de soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birlikte bir akşam yemeği neredeyse tadına doyulmaz bir ziyafet sofrasına dönüşür. Bu denli lezzetli ol...
Makarna Besin Değeri
Makarna Besin Değeri
Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri oldukça zengindir. Çocukların vazgeçemediği lezzetler arasında yer alan makarna çocuklara oldukça güç ver...

 

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Kaymak Besin Değerleri
Eti Lifalif Besin Değeri
Hindi Eti Besin Değerleri
Portakal Besin Değeri
Yumurta Besin Değeri
Lor Peyniri Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Makarna Besin Değeri
Protein Değeri Yüksek Besinler
İnek Sütü Besin Değerleri
Pilav Besin Değeri
Balık Yağı Besin Değerleri
Çiğ Badem Besin Değeri
Yulaf Ezmesi Besin Değeri
Peynir Besin Değeri
Kıyma Besin Değeri
Tereyağı Besin Değeri
Köfte Besin Değeri
Nohut Besin Değeri
Fıstık Ezmesi Besin Değeri
Karides Besin Değeri
Besin Protein Değerleri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Bulgur Besin Değeri
Besinlerin Karbonhidrat Değerleri
Popüler İçerik
Protein Değeri Yüksek Besinler
Protein Değeri Yüksek Besinler
Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir.Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dola...
İnek Sütü Besin Değerleri
İnek Sütü Besin Değerleri
İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna yada işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerle...
Pilav Besin Değeri
Pilav Besin Değeri
Pilav besin değeri;  pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Ör...
Balık Yağı Besin Değerleri
Balık Yağı Besin Değerleri
Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye ed...
Çiğ Badem Besin Değeri
Çiğ Badem Besin Değeri
Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken yada eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi orand...
Yulaf Ezmesi Besin Değeri
Yulaf Ezmesi Besin Değeri
Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf ezmesi diyabet hastalığında önemli bir lif kaynağıdır. Yulaf ezmesi içeriğinde bulundurduğu lif nedeniyle düzenli ola...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024