100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri Tavuk Göğsünün Besin Değerleri: Genel Bilgiler Tavuk göğsünün besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olmasına ve pişirme yöntemine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti, yağ oranı düşük olduğu için özellikle spor yapanlar ve diyet yapan kişiler tarafından tercih edilen bir besin kaynağıdır. Tüketmek istediğimiz tavuğun besin değerleri, tavuğun but veya göğüs kısmı olmasına göre de değişiklik gösterecektir. Derili bir tavuk tükettiğimizde ve özellikle yağda kızartıldığında, kalori miktarı oldukça artacaktır. Tavuğun but kısmını haşlamış olsak bile, kendi yağ oranı yüksek olacağından, bu durum diyet yapanlar, vücut geliştirme yapanlar ya da kalp hastaları için uygun bir beslenme şekli olmayacaktır. But kısmına nazaran göğüs kısmı daha az yağlıdır ve haşlandığında yağının çoğunu kaybetmektedir. Tavuğun besin değerlerinin değişmesine bir diğer etken ise tavuğun üretilme şeklidir. Günümüzde oldukça yaygın olan organik tavuk ile suni olarak yetişen bir tavuğun besin değerleri elbette ki aynı olamayacaktır. Görüldüğü gibi, 100 gr tavuk göğsü besin değerinin değişmesine etken bazı durumlar söz konusudur. 100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri (Haşlama)
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri (Izgara)
Protein ve Kas Gelişimi 100 gr tavuk göğsü besin değerleri, pişirme yöntemine göre değişiklik göstermektedir. Protein, kaslarımızın sağlıklı bir şekilde işlev görmesi için vazgeçilmezdir. Tavuk göğsünün 100 gramında bulunan protein, 70 kiloluk bir kişinin günlük protein ihtiyacının %20'sini karşılamaktadır. Ancak bu ihtiyaç, sporcularda iki katına kadar çıkabilmektedir, özellikle kas kütlesi artırmak isteyenler için. Kolesterol sorunu olanlar ise dikkatli tüketmelidir. İnsanların günlük 200-300 mg kolesterol yiyecekler yoluyla alması önerilmektedir. 100 gr haşlama tavuğun kolesterol değeri daha güvenli tüketim imkanı sunmaktadır. Potasyum ve Sağlık Tavukta bulunan potasyum, normal kalp atışlarının sağlanabilmesi için önemlidir. Beynin daha iyi çalışmasını sağlar ve yaşlanmasını engeller. Vücuttan atık maddelerin çıkarılmasına yardımcı olur. Kan basıncını azaltıp damar yaşlanmasını engeller. Yetişkinler için günlük potasyum ihtiyacı 2000-3000 mg'dır. Vitamin A'nın Önemi Vitamin A ihtiyacımız günlük ortalama 400-600 mg arasındadır. A vitamini, göz sağlığını korumak için önemlidir. Ayrıca cilt, saç, dişler ve kemikler için de önemlidir. A vitamini ayrıca enfeksiyonlara karşı vücutta koruyucu etki gösterir. Sodyum ve Fonksiyonları Sodyum, sinir ve kas fonksiyonlarının düzgün çalışmasını ve kandaki pH değerinin korunmasını sağlamak açısından çok önemlidir. Ayrıca kalp kasının kasılmasında görevlidir. 100 gr tavuk göğsü besin değerlerini bu kadar inceledikten sonra, afiyet olsun demek kalıyor. |