100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri?
21 Temmuz 2024

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri?

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri

Tavuk Göğsünün Besin Değerleri: Genel Bilgiler

Tavuk göğsünün besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olmasına ve pişirme yöntemine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti, yağ oranı düşük olduğu için özellikle spor yapanlar ve diyet yapan kişiler tarafından tercih edilen bir besin kaynağıdır. Tüketmek istediğimiz tavuğun besin değerleri, tavuğun but veya göğüs kısmı olmasına göre de değişiklik gösterecektir. Derili bir tavuk tükettiğimizde ve özellikle yağda kızartıldığında, kalori miktarı oldukça artacaktır. Tavuğun but kısmını haşlamış olsak bile, kendi yağ oranı yüksek olacağından, bu durum diyet yapanlar, vücut geliştirme yapanlar ya da kalp hastaları için uygun bir beslenme şekli olmayacaktır. But kısmına nazaran göğüs kısmı daha az yağlıdır ve haşlandığında yağının çoğunu kaybetmektedir. Tavuğun besin değerlerinin değişmesine bir diğer etken ise tavuğun üretilme şeklidir. Günümüzde oldukça yaygın olan organik tavuk ile suni olarak yetişen bir tavuğun besin değerleri elbette ki aynı olamayacaktır. Görüldüğü gibi, 100 gr tavuk göğsü besin değerinin değişmesine etken bazı durumlar söz konusudur.

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri (Haşlama)

  • Karbonhidrat: 0 gr
  • Protein: 25.45 gr
  • Yağ: 0.76 gr
  • Lif: 0 gr
  • Kolesterol: 71 mg
  • Sodyum: 78 mg
  • Potasyum: 357 mg
  • Kalsiyum: 15 mg
  • Vitamin A: 18 mg
  • Vitamin C: 0 mg

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri (Izgara)

  • Karbonhidrat: 0 gr
  • Protein: 30.54 gr
  • Yağ: 3.17 gr
  • Lif: 0 gr
  • Kolesterol: 104 mg
  • Sodyum: 52 mg
  • Potasyum: 391 mg
  • Kalsiyum: 5 mg
  • Vitamin A: 32 mg
  • Vitamin C: 0 mg
  • Demir: 0.45 mg

Protein ve Kas Gelişimi

100 gr tavuk göğsü besin değerleri, pişirme yöntemine göre değişiklik göstermektedir. Protein, kaslarımızın sağlıklı bir şekilde işlev görmesi için vazgeçilmezdir. Tavuk göğsünün 100 gramında bulunan protein, 70 kiloluk bir kişinin günlük protein ihtiyacının %20'sini karşılamaktadır. Ancak bu ihtiyaç, sporcularda iki katına kadar çıkabilmektedir, özellikle kas kütlesi artırmak isteyenler için. Kolesterol sorunu olanlar ise dikkatli tüketmelidir. İnsanların günlük 200-300 mg kolesterol yiyecekler yoluyla alması önerilmektedir. 100 gr haşlama tavuğun kolesterol değeri daha güvenli tüketim imkanı sunmaktadır.

Potasyum ve Sağlık

Tavukta bulunan potasyum, normal kalp atışlarının sağlanabilmesi için önemlidir. Beynin daha iyi çalışmasını sağlar ve yaşlanmasını engeller. Vücuttan atık maddelerin çıkarılmasına yardımcı olur. Kan basıncını azaltıp damar yaşlanmasını engeller. Yetişkinler için günlük potasyum ihtiyacı 2000-3000 mg'dır.

Vitamin A'nın Önemi

Vitamin A ihtiyacımız günlük ortalama 400-600 mg arasındadır. A vitamini, göz sağlığını korumak için önemlidir. Ayrıca cilt, saç, dişler ve kemikler için de önemlidir. A vitamini ayrıca enfeksiyonlara karşı vücutta koruyucu etki gösterir.

Sodyum ve Fonksiyonları

Sodyum, sinir ve kas fonksiyonlarının düzgün çalışmasını ve kandaki pH değerinin korunmasını sağlamak açısından çok önemlidir. Ayrıca kalp kasının kasılmasında görevlidir.

100 gr tavuk göğsü besin değerlerini bu kadar inceledikten sonra, afiyet olsun demek kalıyor.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kıyma Besin Değeri?

Kıyma Besin Değeri?

Dondurma Besin Değeri?

Dondurma Besin Değeri?

Ceviz Besin Değeri?

Ceviz Besin Değeri?

Erik Besin Değeri?

Erik Besin Değeri?

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

Ekmek Besin Değeri?

Ekmek Besin Değeri?

İlginizi Çekebilir

Havuç Besin Değeri?

Havuç Besin Değeri?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Konserve Ton Balığı Besin Değerleri?

Konserve Ton Balığı Besin Değerleri?

Fasulye Besin Değeri?

Fasulye Besin Değeri?

Yumurta Besin Değeri?

Yumurta Besin Değeri?

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri?

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri?

Fıstık Besin Değeri?

Fıstık Besin Değeri?

Güncel

Salatalık Besin Değeri?

Salatalık Besin Değeri?

Güncel

Kuru Fasulye Besin Değeri?

Kuru Fasulye Besin Değeri?

Güncel

Bal Besin Değerleri?

Bal Besin Değerleri?

Ispanak Besin Değerleri?

Ispanak Besin Değerleri?

Yeşil Elma Besin Değeri?

Yeşil Elma Besin Değeri?

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Ciğer Besin Değeri?

Ciğer Besin Değeri?

Bıldırcın Yumurtası Besin Değerleri?

Bıldırcın Yumurtası Besin Değerleri?

Kavun Besin Değeri?

Kavun Besin Değeri?

Bezelye Besin Değerleri?

Bezelye Besin Değerleri?

Lor Peyniri Besin Değeri?

Lor Peyniri Besin Değeri?

Çiğ Badem Besin Değeri?

Çiğ Badem Besin Değeri?

Kayısı Besin Değerleri?

Kayısı Besin Değerleri?

Badem Besin Değerleri?

Badem Besin Değerleri?

Leblebi Besin Değerleri?

Leblebi Besin Değerleri?

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı Et Besin Değeri

Çikolata Besin Değerleri?

Çikolata Besin Değerleri?

Mantar Besin Değeri?

Mantar Besin Değeri?

Yumurta Beyazı Besin Değeri?

Yumurta Beyazı Besin Değeri?

Biftek Besin Değerleri?

Biftek Besin Değerleri?

Pirinç Besin Değeri?

Pirinç Besin Değeri?

Ananas Besin Değeri?

Ananas Besin Değeri?

Balık Besin Değerleri?

Balık Besin Değerleri?

Karides Besin Değeri?

Karides Besin Değeri?

Ton Balığı Besin Değerleri?

Ton Balığı Besin Değerleri?

Elma Besin Değeri?

Elma Besin Değeri?

Yulaf Ezmesi Besin Değeri?

Yulaf Ezmesi Besin Değeri?

Bulgur Pilavı Besin Değeri?

Bulgur Pilavı Besin Değeri?

Yeşil Mercimek Besin Değeri?

Yeşil Mercimek Besin Değeri?

Arpa Besin Değeri?

Arpa Besin Değeri?