Bulgur Pilavı Besin Değeri Bulgur pilavı, diğer pilav çeşitlerine göre daha yüksek besin değerine sahiptir. İçerdiği biber, soğan ve domates gibi sebzelerle daha besleyici hale gelir. Pilava eklenebilecek pul biber ile C vitamini oranı artırılabilir. Karbonhidrat ihtiyacını karşılamak için spor sonrası tüketilebilir. Bulgurun glisemik indeksi pirince göre daha düşüktür, bu özelliği ile yedikten sonra erken acıkmayı önler. Bulgur pilavı kavrulmadan sadece su ile haşlanarak da yapılabilir, bu şekilde kalori değeri de daha düşük olacaktır. 100 Gram Bulgur Pilavı Besin Değerleri
Bulgurun Faydaları Bulgur, yüksek lif içeriği ile bağırsak sağlığını destekler ve tok tutucu özelliği sayesinde diyet yapanlar için önemli bir besin kaynağıdır. Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmalarına göre günlük ortalama 25-30 gram lif ihtiyacımız bulunmaktadır. B1 vitamini sayesinde sinir ve sindirim sisteminin güçlenmesinde önemli katkı sağlar. B1 vitamini düzenli tüketildiğinde beriberi hastalığının önlenmesinde yardımcı olur. Bulgurda bulunan folik asit, hamile annelerin bebeklerinin zeka seviyesini geliştirmede oldukça gereklidir. Bulgur, kana yavaş karıştığı için diyetlerde kullanılabilir ve şeker hastaları için ideal bir besin kaynağıdır. Bulgur pilavı, A vitamini açısından zengindir. A vitamini, kemik, diş ve diş eti gelişimine katkı sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir. C vitamini de bulgur pilavının dikkat çeken besin değerleri arasındadır. Günlük C vitamini ihtiyacımız ortalama 60-80 mg arasındadır, hamilelerde bu miktar 90 mg'a kadar çıkabilir. C vitamini, kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve enerji üretiminde görev alır. Afiyet olsun. |