Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama

Popüler İçerikler

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri

100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için özellikle spor yapanların ve diyet yapan kişilerin tercih ettiği bir besin kaynağıdır. Tüketmek istediğimiz tavuğun besin değerleri tavuğun but, göğüs olması ile değişecektir. Çünkü der...

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çinko ve potasyum açısından oldukça zengindir. Yağsız dana eti tercih edildiğinde hem sağlık için hem de diyet açısından uygun bir hal alır. Kırmızı et insan vücudunda ihtiyaç duyulan vitam...

Arpa Besin Değeri

Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi çok eskiye dayanmaktadır. Bugün bile, buğdayın ekilemediği kutup bölgeleri olmak üzere yüksek dağlık bölgelerde de arpa ekilerek besin maddesi olarak kullanılır. Özellikle arpa çok yönlü k...

Besin Değerleri

Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin birçoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcamalardan meydana gelmektedir. Alışveriş esnasında almış olduğumuz besin maddelerin son kullanma tarihi, ücreti ve markası gibi birçok özelliğini incelemekteyiz. Ancak unuttuğumuz ve incele...

Polenin Besin Değerleri

Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana getirdikleri bitki özüdür. Bu taşıma sırasında polen, erkek gametini çok iyi korumak zorundadır. Polen tanelerinin boyları 50-100 mm boylarındadır. Sıkıştırılmış polen tozu binlerce polen...

Kaymak Besin Değerleri

Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı almaktır. Bu işlem sonucunda süt kaymağı elde edilmiş olur. Bir diğer kaymak çeşidi ise mayalanmak için bekletilen yoğurdun üstündeki tabakadan oluşan kaymaktır. Üst tabaka alınır ve yoğ...

Eti Lifalif Besin Değeri

Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da bayanlar, sabah kahvaltıda sütle karıştırıp bir de kuyu kayısı eklerse ciddi bir besin deposu ortaya çıkacaktır. Eti lifalif yulaf ezmesidir ve vücuda çok faydası vardır. Özellikle bağırsa...

Hindi Eti Besin Değerleri

Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi eti besin değerleri bölümlere ayırdığımızda değişmektedir. Yani hindi but kısmında olan protein ve vitamin değerleri ile hindi göğüste bulunanlar aynı değildir. Ayrıca pişirme şeklide ...

Portakal Besin Değeri

Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değerli meyveleri arasında yer alır. Portakal A ve C vitamini açısından zengindir. Ayrıca folik asit, potasyum ve lif açısından da oldukça zengindir. 1 adet portakal 1 porsiyon meyve tabağı...

Yumurta Besin Değeri

Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 gram protein, 0 gram yağ, 0,5 gram karbonhidrat içermesi ve yulaf ezmesi ile karıştırıldığında tüm gün vücudun tüm gün ihtiyacını karşılayacak kadar enerji verdiği için mutlaka alınması ...

Lor Peyniri Besin Değeri

Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar ya da beyaz peynir gibi kalıp halinde durmaz. Daha çok diyet yapanlar salata üzerinde ya da sporcular yumurta ile karıştırıp tüketirler. Kolesterol oranı ve kalorisi düşük protein miktarı yüksektir. Lor...

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Özellikle de soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birlikte bir akşam yemeği neredeyse tadına doyulmaz bir ziyafet sofrasına dönüşür. Bu denli lezzetli olan kuru fasulye bir o kadar da sağlıklı bir besin maddesidir. İçerisinde neredeyse bir i...

Makarna Besin Değeri

Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri oldukça zengindir. Çocukların vazgeçemediği lezzetler arasında yer alan makarna çocuklara oldukça güç verir. B Vitamini içinde iyi bir kaynaktır. Makarna besin değeri yönünden son derece...

Protein Değeri Yüksek Besinler

Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir. Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dolayı protein içeren besinleri iyi bilmeli ve dikkatli tüketilmelidir.Proteinler, bir ya da daha fazla amino asit zincirinden meydana gelen molekülleri barındıran o...

İnek Sütü Besin Değerleri

İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna ya da işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerleri arasında fark olduğunu göreceksiniz. İnek sütünün kalsiyum ve protein değerleri oldukça iyidir. Günde iki bardak inek sütü içmek yetişkin bir bireyin günlük kalsiyum ihtiyacının yarısını ka...

Pilav Besin Değeri

Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Örneğin, pirinç pilavı, bulgur pilavı, kuskus pilavı gibi. Bu pilavlarda şehriyeli, sebzeli, nohutlu, tavuklu, etli veya sade olarak da yapılabilmektedir.Pirinç pilavı; ...

Balık Yağı Besin Değerleri

Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye edilebilmesi için tüketilmektedir. Bu besinler genel sağlık yanında cilt sağlığı içinde kullanılır. Balık yağları yaygın olarak tüketilmektedir, özellikle pisi, morina, ringa, kefal, somon, ...

Çiğ Badem Besin Değeri

Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken ya da eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi oranda enerji ihtiva etmektedir. Badem aynı zamanda yüksek miktarda manganez, magnezyum, E vitamini, B2 vitamini ve fosfor içermektedir. Bu saydığımız besinlerin vücudumuza faydalarına bakmadan önc...

Yulaf Ezmesi Besin Değeri

Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf ezmesi diyabet hastalığında önemli bir lif kaynağıdır. Yulaf ezmesi içeriğinde bulundurduğu lif nedeniyle düzenli olarak yenildiğinde kolesterolü kontrol altında tutulmaya yardımcı olur. Yulafın yaklaşık 5000 yıldır tarımı yapılmaktadır. Hem kullanımın kolay olması hem de kolay temin edilmesi yulafın öne...

Peynir Besin Değeri

Peynirin besin değeri, Peynir hayvansal gıda olan ve sütten yapılan bir besin türüdür. Besin değeri her insan için sağlıklı olan ve birçok çeşidi bulunan peynir genel anlamda kahvaltı sofralarını süsleyen ve vazgeçilmez olan bir kahvaltı çeşididir. İçerisinde birçok vitamin bulunduran peynirin Türkiye'de her yöreye özgü yapılış şekli ve çeşi...

Kıyma Besin Değeri

Kıyma besin değeri, kıymanın yapıldığı hayvanın türüne göre değişiklik göstermektedir. Kuzu kıyması ile dana kıyması farklı besin değerlerine sahiptir. Sonuç itibariyle ikisi de kırmızı et olduğu için vücuda elbette faydaları vardır. Aynı zamanda kıymanın az yağlı ya da çok yağlı olması da kıymanın besin değerlerini etkileyen faktörle...

Tereyağı Besin Değeri

Tereyağı Besin Değeri, Tereyağı; Bir çeşit hayvansal (İnek, keçi, koyun gibi) gıda olup bir yağdır. Ham maddesini süt yağı oluşturmaktadır. Yağın bileşiminin %82'sini süt yağı, kalan diğer kısmını da su, süt şekeri, mineraller, kolesterin ve suda çözülmüş vitaminler, protein, asitler, aromalar oluşturmaktadır. Kısa bağlı doymuş yağ ve yağ as...

Köfte Besin Değeri

Köfte Besin Değeri, insanların hayatlarına devam edebilmesi için gerekli olan organik veya inorganik bileşiklerin hepsine birden besin adı verilir. İnsan vücudunun büyümesi, gelişmesi ve rahatlıkla sağlıklı bir şekilde günlük faaliyetlerini yerine getirebilmesi için bu besinlerden faydalanması gerekir. Tüm bu besinler hayvansal ve bitkisel o...

Nohut Besin Değeri

Nohut besin değeri, bakımından protein başta olmak üzere bakır, manganez ve lif açısından çok iyi bir kaynaktır. Sodyum miktarı düşüktür, kolesterol ve doymuş yağ içermez. Tuzsuz ve yağsız olarak haşlanmış 100 gram nohutta 164 kalori bulunmaktadır. Nohutta bulunan vitamin ve mineraller; A vitamini, E vitamini, K vitamini, kalsiyum, demi...

Fıstık Ezmesi Besin Değeri

Fıstık ezmesi besin değeri, tablosunu incelersek ciddi bir enerji oranı karşımıza çıkar. Fakat bu enerji oranı diyet yapanlar için sıkıntı olmaktadır. Güne daha enerjik ve protein desteği ile başlamak elbette güzel olacaktır. Fıstık ezmesi besin değerleri bize bunu sağlamaktadır. Ağır işlerde çalışanlar, günü yoğun tempoda geçenler, a...

Karides Besin Değeri

Karides besin değerleri, oldukça fazla olan bir yiyecektir. Özellikle omega 3 ve protein yönünden zengin olan karides haftada bir kez tüketilebilir. Karides tüketimi halk arsında çok yaygın olmamaktadır. Daha çok restoran da ya da otel mutfaklarında tüketimine şahit olduğumuz karides besin değerleri açısından çok zengindir. Fakat...

Besin Protein Değerleri

Besin protein değerleri, tırnaktan saçlara kadar vücudumuzun tüm hücreleri için gerekli olan önemli bir bileşendir. Vücudumuzun üretmiş olduğu enerjinin bir kısmını tükettiğimiz gıdalar yoluyla proteinden gelir. Çocukluk yaşlarda protein tüketimi gelişiminde büyük rol oynamaktadır. Yetişkinlerde proteinin önemi enerji vermesi ve hücrelerin o...

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Pirinç pilavı besin değeri, Beyaz pirinç pilavı yüksek glisemik indeks değerine sahip olan bir besindir. Pirinç pilavı kişinin çabuk acıkmasını sağlayan kan şekerinin ani ani yükseltip ani düşüren bir besindir. Yağ ve karbonhidrat içeriği fazladır. Pirinç pilavı kilo aldırıcı özelliğe sahiptir bunun sebebi kan şekerinde ani düşüşlere yo...

Bulgur Besin Değeri

Bulgur Besin Değeri, Bulgur çok eski dönemlerden bu yana buğdaydan yapılan geleneksel bir Anadolu gıdası olarak bilinmektedir. 1995 yılında ABD de yapılan bir araştırmaya göre; Bulgur her gün yenmesi gereken besleyici bir yemektir. Buğdayın yapısında krom, protein, selenyum ve fenoller, ilave olarak da B12 vitaminler oldukça fazladır. Y...

Besinlerin Karbonhidrat Değerleri

Besinlerin karbonhidrat değeri günlük beslenme rutininde çok önemli bir yere sahiptir. Bu besin değerleri vücut sağlığında önemli bir paya sahiptir. Karbonhidratlar birinci dereceden enerji verici madde olarak kullanılırlar. Karbonhidratlar en çok makarna, ekmek, fasulye, patates, pirinç, kepek, tahıl ve hububat içinde yer almaktadır. K...

Zeytin Besin Değeri

Zeytin Besin Değeri: Siyah zeytin, yağ içeriği son derece yüksek olan bir gıdadır. Diğer besinlere göre yağ bakımından gerçekten çok önemli bir yeri vardır. Tuz içeriği ciddi anlamda fazla olan bir yiyecektir. Kendi yapısında bulunan tuzun yanında sofraya gelen şekline kadar türlü işlemlerden geçtiği için daha da tuzlanmış bir şekilde s...

Karabuğday Besin Değerleri

Karabuğday Besin Değerleri, diğer adı greçka olan karabuğday engebeli, kurak ve serin iklimin hâkim olduğu yerlerde yetişir. Hızlıca üremesinin yanı sıra yabani otların gelişmesini de engeller. Karabuğdayın unu tek başına ekmek veya un ile direk yapılan maddelerin yapılmasında pek uygun değildir. Daha çok kavrulmuş olarak çerez gibi tük...

Kinoa Besin Değerleri

Kinoa besin değerleri, diyet yapanların daha çok ilgisini çeken bir konu olmaktadır. Türkiye'de yeni yeni gündeme gelen kinoa aslında çok eski tarihlerden beri kullanılmaktadır. Amerika ve Avrupa'da yaygın olarak tüketilmektedir. O kadar önemli bir yer kazanmıştır ki, 2013 yılı Birleşmiş milletler tarım örgütü tarafından 'Uluslar Arası Kinoa...

Bulgur Pilavı Besin Değeri

Bulgur pilavı besin değeri, diğer pilav çeşitlerine göre daha fazladır. İçerisinde artı olarak bulunan biber, soğan ve domates ile daha fazla besleyicidir. Pilav içerisine katılabilecek pul biber ile C vitamini oranı da yükseltilebilir. Bulgur pilavı besin değeri bakımından daha çok karbonhidrat ihtiyacını karşılamak için spor sonrası...

Mercimek Besin Değeri

Mercimek besin değeri: Mercimek Ülkemiz tahıl üretiminde başta gelen tahıllardan bir tanesidir. Mercimek birçok sofranın vazgeçilmez tercihidir. Mercimeğin besin değerlerinden faydalanmak için doğru şekilde pişirilmesi çok önemlidir. Aksi takdirde faydalarından tam olarak yararlanmak mümkün olmaz. Mercimek mutfaklarda çorba, içli köfte ...

Ispanak Besin Değerleri

Ispanağın besin değeri, yeşil yapraklı sebzeler arasında vitamin ve mineral bakımından en zengin olan besin türüdür. Yapraklarında bulunan A, C ve K vitamini, demir, iyot, kalsiyum vitaminleri yer almaktadır. Ispanağın içeriği vitaminlerden faydalanmak için her zaman taze ve çiğ tüketilmesi gerekir. Pişirildiğinde ve uzun süre beklediği...

Mercimek Çorbası Besin Değeri

Mercimek Çorbası Besin Değeri, Mercimek Çorbası; Çorba, su miktarı fazla olan bir yemek çeşididir, Türkçe sözlükte farsça şorba olduğu belirtilmekle beraber sebze ya da etle hazırlanan sıcak sulu içecek diye tanımlanmaktadır. Gerçekten de dilimizde çorbayı yemek yerine içmek ifadesi kullanılır. Ana malzemesi sarı, yeşil, kırmızı mercimek ola...

Baklagiller Besin Değerleri

Baklagiller besin değerleri: Kuru baklagiller besin değeri bakımından çok fazla yüksek olduğu için haftada en az üç kez muhakkak tüketilmesi gerekmektedir. Baklagiller hem sağlık açısından hem de zinde kalmak ve formu korumak açısından çok önemli ve zengin bir besin kaynağıdır. Protein yönünden çok zengin bir kaynağa sahip oldukları için bes...

Yeşil Elma Besin Değeri

Yeşil Elma Besin Değeri: Yeşil elma, oldukça düşük kaloride olan bir meyvedir. Yeşil elma besin değeri diyet yapan ve kilo vermek isteyen kişilerin en önemli besinlerinden ve zevkle tükettikleri meyvelerden biridir. Aynı zamanda içerisinde bulunan Lif içeriği sayesinde iştahınızı keser. Ekşi ve bol sulu bir meyvedir. Turta, kek ve tar...

Sucuk Besin Değeri

Sucuk Besin Değeri: Sucuk, dana veya sığır kıymasınıniçerisine isteğe göre çeşitli baharatlar sarımsak konulup, kılıflara doldurulması ve belirli bir sıcaklık derecesinde kurutulan bir et türüdür. Kahvaltıların ve mangal partilerinin vazgeçilmez besinlerindendir. Kuru fasulye, güveç gibi yemeklerin içerisine konulması da yemeğe lezzet katar....

Bıldırcın Yumurtası Besin Değerleri

Bıldırcın Yumurtası Besin Değerleri, bu yumurta türünün tanıtımı iyi yapılmadığından faydalarının çoğu kimse tarafından bilinmemektedir. Son zamanlarda yapılan araştırmalarda bu şifa kaynağı yumurtanın oldukça kolay bulunabileceği ve faydalı bir yumurta türü olduğu ortaya konmuştur. Ağırlık olarak kıyaslarsak 3-4 bıldırcın yumurtası yaklaşık...

Yoğurt Besin Değerleri

Yoğurt besin değeri: protein, kalsiyum, fosfor ve folik asit açısından çok zengindir. Yoğurt insan sağlığında çok önemli bir yere sahiptir. Günde 1 kâse yoğurt tüketmek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Yoğurt içerdiği faydalı bakteriler, kalsiyum ve diğer besin maddeleri sayesinde çeşitli hastalıklara karşı koruyucu özelliği vardır. Yoğu...

Badem Besin Değerleri

Badem besin değerleri; badem ağacı kışın yaprak döken, 4 ile 10 metre arasında uzayabilen, Akdeniz iklimine özgü bir bitkidir. Yemiş olarak tüketilen badem, bu ağacın sert tohumlarıdır. Türkiye badem üretiminde ilk 10 ülke içerisindedir. Bademin çiğ işlenmemiş hali neredeyse hiç sodyum (Tuz) içermezken, işlenmiş bademler yüksek oranda tuz iç...

Kuru Erik Besin Değeri

Kuru erik besin değeri, antioksidan bakımından oldukça zengindir. Kuru Erik tam bir albumin, vitamin aynı zamanda mineraller açısından çok zengindir. B1, B2, B3, B6, C, A ve E vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum ve manganez minerallerini içerisinde fazlaca bulundurmaktadır.Vücuttan ...

Biftek Besin Değerleri

Biftek besin değerleri, kırmızı et olduğu için ve hayvanın en değerli kısımlarından olduğu için biraz daha ilgi çekicidir. Hayvanın diz ekleminin üst kısmında bulunur ve neredeyse hiç yağ ve sinir bulunmaktadır. Biftek besin değeri olarak çok zengin içeriğe sahiptir. Düşük kolesterol oranı ve az yağlı olması tercih nedenlerinde biridi...

Brokoli Besin Değeri

Brokoli, Lahanagiller familyasından olup, küçük yeşil yumrular halinde haşlanarak da tüketilebilen bir sebze türüdür. Brokoli, İtalya yarımadasıyla özdeşleşmiş bir sebzedir. Geçmişte Romalı yazarların ve doğa bilimcilerin yemek kitaplarında lahana benzeri bir sebze olarak geçtiği bilinmektedir. Günümüzde de birçok vejetaryen pizzada sık...

Kepekli Pirinç Besin Değeri

Kepekli Pirinç Besin Değeri, insanların hayatlarına devam edebilmesi için gerekli olan organik veya inorganik bileşiklerin hepsine birden besin adı verilir. İnsan vücudunun büyümesi, gelişmesi ve rahatlıkla sağlıklı bir şekilde günlük faaliyetlerini yerine getirebilmesi için bu besinlerden faydalanması gerekir. Tüm bu besinler hayvansal ve b...

Taze Fasulye Besin Değeri

Taze fasulye besin değeri, taze fasulye baklagiller ailesine ait olan bitkilerden biridir. Fasulye çeşit olarak oldukça fazla türe sahiptir. Çeşit olarak ne kadar farklılık gösterse de fasulye çeşitlerinin faydaları ve özellikle hemen hemen birbiri ile aynıdır. Taze fasulyenin yapraklarında yapışkan bir madde bulunmasa da toplanırken ya...

Yumurta Sarısı Besin Değeri

Yumurta Sarısı Besin Değeri, yumurtanın sarısında bol miktarda kolesterol bulunmaktadır. Bunun yanında proteinde bulunmaktadır. Yumurta sarısında folik asit, yağ, fosfor, demir, çinko açısından da zengindir. Yumurta sarısında bulunan B vitamini grubundan olan niasin vitamini özellikle menopoz döneminde olan kadınlar için çok gerekli ola...

Çavdar Ekmeği Besin Değerleri

Çavdar ekmeği besin değerleri, oldukça yüksektir. Çavdar ekmeği çavdar tahıllı unundan üretilen bir ekmek çeşididir. Sağlıklı yaşam ve vücudun kilo vermek zorunda kaldığı durumlarda çavdar ekmeği akla ilk gelen besinlerin başında gelir. Lezzetinden daha çok sağlıksal faydaları ile sık sık gündeme gelen ve uzmanların tavsiye ettiği ekmek çeşi...

Kefir Besin Değerleri

Kefir besin değerleri, köken olarak Kafkas dağlarına dayanan kefir, dünyada birçok ülkede tüketimi yapılan fermente süttür. Keçi, koyun, inek sütü kullanılarak hazırlanan kefir, fermantasyona uğradığı için tat olarak biraz ekşidir. İçeriğinde sindirime yardımcı olan bakterilerden süte oranla daha fazla bulunmaktadır. Bu özelliğiyle tüke...

Pirinç Besin Değeri

Pirinç besin değeri, beslenmemizde önemli bir yere sahiptir. Pirinç veya üreticinin deyişiyle çeltik, buğdaygillerden bir besin maddesidir. Pirincin 20 kadar türü bulunmaktadır. Suda yetişen tek tahıl ürünüdür. Ana yurdu tam olarak bilinmemektedir yalnız dünyanın ılıman sıcak yerlerinde çok yaygın olarak yetiştirilmektedir. Türkiye'de de gen...

Esmer Pirinç Besin Değeri

Esmer Pirinç Besin Değeri, Pirincin ilk var oluşun en açısından 5000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Pirinç yüzyıllar boyunca çeşitli kültürlerde besleyici özelliği ile çok önemli bir parçası olmuştur. Birçok kültür için, güzelliği ve doğurganlığı simgeliyor. Esmer pirinç besin değeri beyaz pirince göre çok daha fazla besleyici özel...

Tavuk Ciğeri Besin Değeri

Tavuk Ciğeri Besin Değeri, tavuk ciğerinde yüksek oranda kas ve lif bulunmasından dolayı çok önemli bir besin maddesidir. İçinde bol miktarda protein bulundurduğundan insan için gerekli olan proteinin büyük bir kısmını karşılar. Sadece protein değil A vitamini, folik asit, çinko, demir, potasyum da bol miktarda bulunmaktadır. Folik asit beyi...

Fındık Besin Değerleri

Fındık besin değeri, Fındık vücut için çok zengin bir besin kaynağıdır. Fındığın içerdiği doymamış yağ asitleri sayesinde kalp sağlığını koruma özelliğe sahiptir. Fakat kalorisi çok yüksek bir besin olduğundan yeteri kadar tüketilmeli fazlasından kaçınılmalıdır. Fındık içeriğinde folik asit, E vitamini, K vitamini ve C vitamini içerir bu vit...

Ton Balığı Besin Değerleri

Ton balığı besin değerleri, göz ardı edilemeyecek kadar fazladır. Ton balığı diğer balık türleri gibi oldukça yüksek omega 3 kaynağıdır. Ayrıca kalp dostudur. Kimler tercih eder ton balığını. Özellikle hamile bayanlar, sporcular, kalp rahatsızlığı olanlar ve protein diyeti yapanlar bayanlar. Kolesterol oranı düşük bir besin kaynağıdır. Özell...

Dondurma Besin Değeri

Dondurma besin değeri, sıcak havaların ve yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı olan dondurma besin değeri oldukça zengindir. Dondurmanın besin değeri içindeki maddelere göre değişir. İçinde kullanılan meyveler, yumurta, kuruyemiş ve şekerleme ürünleri besin değerini arttırır. Dondurmanın besin değerinde proteinin yanı sıra A, B, C, D, E vi...

Ciğer Besin Değeri

Ciğer Besin Değeri, Vücut metabolizması açısından hayati işlevlerini devam ettirebilmesi için besinlere ihtiyaç duyar. Bu amaçla besinlerden elde edilen protein, vitamin, mineraller, karbonhidratlar, yağlar ve diğer maddelerle birlikte vücudun ihtiyaç duyduğu fonksiyonları tamamlar. Bu besinler çok önemli bir enerji kaynağıdır. Bunun iç...

Konserve Ton Balığı Besin Değerleri

Konserve Ton Balığı Besin Değerleri, konservede hazırlanmış olan ton balığı özellikle hayvansal protein bakımından en zengin olan besin maddesinden birisidir. Ton balığı insanların beslenme kurallarına uygun olacak şekilde sağlıklı olarak kilo almak isteyenler ya da kilo vermek isteyenler için en ideal olan protein kaynağıdır. Konserve ton b...

Kuru Kayısı Besin Değeri

Kuru Kayısı Besin Değeri, Dünyada üretilen kayısının önemli bölümü sofralık olarak tüketilmektedir. Ancak yaş kayısının hasat dönemi kısa, raf ömrünün az olması ve yaş kayısının çabuk bozulması nedeniyle kayısı daha çok islimlenip kurutularak ya da işlenerek değerlendirilmektedir. Dünyada üretilen yaş kayısının ortalama %25'i kurutularak tük...

Burger King Besin Değerleri

Burger king besin değerleri, düzgün tüketildiği zaman yararlıdır. Fakat aşırıya kaçtığımızda çağımızın kâbusu obezite ile baş başa kalabilirsiniz baştan söyleyeyim. Ayrıca Burger King'te tükettiğimiz menünün içeriğine göre de besin değerleri değişecektir. Örneğin; tavuk burger menü ile etli bir menünün ya da bunların double versiyonlarının d...

Yeşil Mercimek Besin Değeri

Yeşil mercimek besin değeri; yeşil mercimekkurubaklagil grubundandır. Yeşil mercimek, insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Mercimeğin dış kısmında çözünebilen, çözünemeyen posa iç kısmında ise nişasta ve protein bulunur. Yeşil mercimek kolesterol içermemektedir, yağ asidi oldukça düşüktür ve çoğunluğu doymamış yağ asitlerinden oluşmakt...

Tahin Besin Değerleri

Tahin Besin Değerleri: Tahin kaliteli susam tohumlarının temizlenip kabuklarının soyulmasıyla ve birçok işlemlerden geçerek elde edilen bir besin kaynağıdır. Tahin içerdiği besinler yüksek değerli protein, vitaminler ve yağlar ile en az et ürünleri ve süt ürünleri kadar kıymetli besin kaynağı sayılmaktadır.Tahi...

Besinlerin Kalori Değerleri

Besinlerin kalori değerleri, hayatımızı devam ettirmek için enerjiye yani kaloriye ihtiyacımız vardır. Metabolizma sonucu kalori fazlalığını karaciğerde şeker olarak birikir. Depolanan şeker miktarı arttığında bunun bir kısmını kaslara gönderir. Vücutta tüketilen enerji yeterli değil ise kalori fazlaları yağa dönüşür. Vücuttaki kalori y...

Fıstık Besin Değeri

Fıstık besin değeri, içerdiği bileşenleri çerezi, vitaminleri ve mineralleri ile dünyada yeni yeni tanınmaya başlayan lif açısından oldukça zengin, Türk mutfağının vazgeçilmezi bir tarımsal üründür. Fıstık E ve B grubu vitaminleri, sodyum, magnezyum, fosfor mineralleri bakımından çok iyi bir kaynaktır. Ancak fıstığın kalori değeri yüksektir....

Leblebi Besin Değerleri

Leblebi Besin Değerleri, Leblebinin ana maddesi nohuttur. Nohut'un kavrulması ile oluşan bir çeşit kuruyemiştir. Leblebi çeşidi olarak bilinen iki çeşidi vardır. Birincisi sarı leblebi, ikincisi beyaz leblebidir. Tarihte 7000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenmektedir. Leblebi ilk Şeyh Murat Gazi tarafından 1370 ila 1390 yıllarında keşfed...

Ceviz Besin Değeri

Ceviz besin değeri, ceviz besin değeri bakımından oldukça zengin bir yemiş türüdür. İçeriği sağlığa inanılmaz katkı sağlar. Özellikle kötü kolesterol için uzmanlar tarafından önerilen ceviz, damarlarda plak oluşumu olasılığını azaltır. Beraberinde damarların esnek kalmasını ve kan dolaşımının düzenli devam etmesini sağlar. Cevizin fayda...

Ekmek Besin Değeri

Ekmek besin değeri, ekmek çeşitlerine göre ayrılmaktadır. Ekmek soframızdan eksik olmayan bir besindir. Bu sebepten dolayı birçok çeşidi çıkmış olup herkesin damak tadına göre değişmektedir. Tüketilen bu ekmeklerin çeşitlerini ve besin değerlerini inceleyelim.Normal ekmek; İçinde kullanılan malzemeler buğday unu, i...

Salatalık Besin Değeri

Salatalık besin değeri: Salatalık besin değeri ve su oranı açısından oldukça yüksek bir besindir. Salatalık çoğu zaman kilo kontrolünü sağlamak amaçlı tüketilen bir üründür. Salatalık kalorisi çok düşük bir besindir bunun için diyet yapan kişilerin tüketiminde pek fazla sınırlandırma getirilmez. Salatalık %95'i su olan bir üründür. Vücudun i...

Chia Tohumu Besin Değerleri

Chia tohumu besin değerleri, günümüzde oldukça popüler hale gelmiştir. Chia tohumu aslında çok köklü bir geçmişe sahiptir. Chia kelimesinin anlamı Maya dilince enerji demektir. Aztek ve Maya uygarlıkları chia tohumunu dayanıklılık, enerji ve kuvvet için kullanmışlardır. Gluten içermemesi, yüksek lif içeriği, kaliteli protein ve aminoasit kay...

Tavuk Göğsü Besin Değeri

Tavuk göğsü, vücut geliştirmede ve sporcuların vazgeçemediği bir besin türüdür. Tavuk göğsü protein bakımından oldukça zengindir. Derisiz tüketimi kalori olarak düşüktür. Tavuk göğsü yağ ve kolesterol içeri düşük bir ettir. Hazmı oldukça kolaydır. Örneğin, 100 gram tavuk göğsü besin değeri 31 gram protein, 4 gram yağ vardır. Ekon...

Erik Besin Değeri

Erik besin değeri: Erik besin değeri olarak C vitamini ve A vitamini içerir. Bu vitaminlerin yanı sıra potasyum, bakır, mineral ve lif içermektedir. Erik içerdiği maddeler sayesinde bağırsaktaki problemlerin düzelmesini sağlamaktadır. Eriğin faydaları oldukça fazladır tüm vücuda etki etmektedir. Gözler, bağırsaklar, mide, kalp, sindirim sist...

Balık Besin Değerleri

Balık besin değeri açısından insanların en eski besin kaynaklarının başında gelmiştir. Önceki dönemlerde en kolay elde edilebilen ve bu sebeple de en çok tüketilen besinlerin balık ve diğer deniz ürünleri olduğu bilinmektedir.Her balığın besin değerleri yani içeriğinde bulunan mineral, vitamin ve diğer besin öğeleri...

Ananas Besin Değeri

Ananas besin değeri, ülkemizde yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan ananas yüksek besin değeri ile en faydalı meyveler arasında bulunmaktadır. C vitamini açısından en zengin meyvelerden biri olan ananas bu özelliği ile cilt, saç ve tırnak sağlığının korunmasından birçok hastalıklara karşı vücudun direncinin artırılmasına kadar pek çok nokta...

Meyvelerin Besin Değerleri

Meyvelerin besin değerleri, günlük hayatımızda sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Sağıklı kalabilmek içinsebze meyve bunların yanı sıra spor yaparak daha dinamik bir birey olabiliriz. İnsanlar yaşam içinde aldığı gıdalar arasında yediği meyveler dahil, besin değerlerini bilmeyebilirler. Oysaki yediğimiz meyvelerin besin değeri bakımından oldukça ...

Çikolata Besin Değerleri

Çikolata besin değeri, tropik kakao ağacının çekirdek adı verilen tohumlarından gelir. Çikolataya istenildiğinde fıstık, fındık ve süt de katılır. Çikolata besin değeri ve kalorisi oldukça yüksek, enerji veren bir yiyecektir.Gerçek çikolata, %100 kakao yağından yapılan çikolatadır. Kokolin ve benzeri ürü...

Kaşar Peyniri Besin Değerleri

Kaşar Peyniri Besin Değerleri, Kaşar peyniri, beyaz peynirden sonra en çok tüketilen bir besindir. Beyaz peynirden daha lezzetlidir. Kaşar peyniri koyun, keçi veya inek sütünden yapılabilir. Kaşar peyniri, A, B ve D vitaminleri içerir. Fosfor, kalsiyum, potasyum, çinko, magnezyum ve mineraller bakımından oldukça zengin bir besindir. Tos...

Yumurta Beyazı Besin Değeri

Yumurta Beyazı Besin Değeri, yumurta beyazı folik asit, protein, demir, fosfor, çinko bakımından zengin bir gıdadır. Yumurta sarısında kolesterol bulunmasına rağmen beyazında bulunmamaktadır. Bu sebeple yüksek kolesterolü olan kişiler rahatlıkla yumurta beyazı tüketebilirler. Direk yumurta beyazı sade olarak yemeyi sevmeyenler yumurta beyazı...

Karpuz Besin Değeri

Karpuz Besin Değeri; Sıcak yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan karpuzun içeriği ve besin değerleri ile de insan sağlığına inanılmaz faydaları vardır. Yazın kavrucu sıcak günlerinde içinizi serinleten karpuz, besin değerleri, antioksidanları, mineralleri ve vitaminleri bakımından eşi olmayan bir meyvedir.Şim...

Bezelye Besin Değerleri

Bezelye besin değerleri: açısından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Bezelye içerisinde bulunan demir, çinko, potasyum, magnezyum ve mineraller açısından zengin bir besindir. Üstelik lif içeriği fazlaca yüksektir. Fasulyede karbonhidrat ve kalori içeriği diğer sebzelere göre yüksektir. Bezelyede ayrıca güçlü miktarda antioksidan özelliği v...

Baklava Besin Değeri

Baklava Besin Değeri; olarak en fazla enerji veren tatlıların başında gelir. Fıstığın memleketi olan ilimiz Gaziantep'in baklavası da bir o kadar meşhurdur. Fıstığın özeli ile hamurun usta ellerde birleşip yoğurulması ile hazırlanan baklava vazgeçilmez tatlılarımızdandır. Yurtiçi ithalatı olduğu gibi yurtdışına ihracatı da oldukça fazla...

Zeytinyağı Besin Değeri

Zeytinyağı besin değeri, Türk mutfağının vazgeçilmezi zeytin ve zeytinyağıdır. Besleyici meyveler arasında ilk sıralarda yer alan zeytin, güne enerjik başlamamızı sağlaması, vitamin ve minerallerce zengin olması zeytini vazgeçilmez yapmaktadır. Vitamin ve minerallerce zengin olan zeytin, ülkemizde başta Ege bölgemiz olmak üzere Akdeniz ve Ma...

Yeşil Fasulye Besin Değeri

Yeşil fasulye besin değeri, sevilerek tüketilen sebzelerden biri olan yeşil fasulye, farklı şekillerde yemek olarak hazırlanarak sofraları süslemektedir. Kavurması, haşlaması, yemeği, turşusu, salatası yapılabilen yeşil fasulye çeşitliliği olan bir sebze olduğu gibi sağlık içinde faydalı sebzeler arasındadır. Yeşil fasulye besin değe...

Havuç Besin Değeri

Havuç besin değerleri, Havuç besin değerleri açısından vücuda ve gözlere oldukça faydalı olduğu bilinen bir besindir. Vücuda son derece faydaları vardır. Havucun en belirgin özelliği gözlere sağlık sağlamasıdır. Havuç içinde bulundurduğu B vitamini, A vitamini, C vitamini ve K vitamini açısından oldukça zengindir. Bu vitaminlerin yanı sıra ç...

Muz Besin Değeri

Muz Besin Değeri; Türkiye'mizin boz yazı ile Alanya arasında üretilen muz, bir ağaçsı bitkidir ve bu bitkinin kabuklu yeşil uzun meyvesidir. Dünya da ise Asya'nın Güneydoğusunda tropikal bölgelerde doğal olarak yetişir.Muz bitkisi çiçekli otsul bitkiler arasında en büyüğü olduğundan sıkça ağaçlarla karıştırılır...

Süt Besin Değerleri

Süt besin değeri bakımından yağ, karbonhidrat, protein grubu ile minerallerden; kalsiyum, çinko, potasyum, fosfor, vitamin açısından A, B, D, E ve K vitamini barındıran oldukça zengin bir gıdadır. Dünyadaki süt üretiminin %91'i inekler tarafından sağlanmaktadır. Dünya süt üretiminde son dönemlerde büyük bir artış görülmüştür. En önemli ...

Yer Fıstığı Besin Değerleri

Yer fıstığı besin değerleri, Toprağın alt kısmında yetişen ve besin değerleri oldukça yüksektir. Toprağın altında yetişmesinin sayesinde topraktan geçen mineralleri içinde barındırabilen yemiştir. İçermiş olduğu E ve B vitaminleri, potasyum, magnezyum, sodyum, protein yoğun bir şekilde bulunmaktadır. Yer fıstığı besin değeri açıs...

Mantar Besin Değeri

Mantar besin değeri bakımın açısından birçok medeniyet tarafından kullanılan bir gıda türüdür. Dünyanın hemen hemen her bölgesinde çeşitli türlerde, zehirli ve zehirsiz olarak yetişen bir besin kaynağıdır. Fazla nemli yerlerde daha fazladırlar. Şimdiye kadar küf, maya, pas, şapkalı, puf ve kültür mantarı gibi farklı adlarla anılmıştır. ...

Beyaz Peynir Besin Değeri

Beyaz Peynir Besin Değeri, peynir ham maddesi süt olan bir besindir. Sütün mayalanıp belirli işlemlerden geçerek elde edilir. Beyaz peynir B2, A, B12 vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, çinko, fosfor mineralleri bakımından da çok zengin olan protein değeri yüksek bir gıdadır. Kemik ve dişlerin daha sağlıklı gelişmesine yardımcı olmaktadır. Ke...

Kavun Besin Değeri

Kavun Besin değeri açısından zengin bir meyvedir. Hoş kokusu ve tadıyla bizi yaz günlerinde cezbeden bir meyvedir. C vitamini, demir, folik asit, potasyum, bakır açısından zengin bir meyvedir. Kalorisi düşüktür ve büyük bir kısmı karbonhidrattan kaynaklanır hatta bu yüzden kavun diyet listelerinde yer alır ve lif oranı düşüktür, bu yüzd...

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri

Haşlanmış yumurta besin değeri: Haşlanmış yumurta protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır ve kalorisi yüksektir. Yumurta kas yapımı ve vücut geliştirmeyi düşünen bireyler tarafından fazlaca tüketilir. Bunun sebebi yumurta içeriğindeki besinlerin protein, folik asit, demir ve çinko açısından vücuda sağladığı dayanıklılık ve geli...

Soğan Besin Değeri

Soğan Besin Değeri, Soğan, soğangiller familyasındandır. Allium cinsine bağlı tüm bitkilerin genel adıdır. Yeşil yaprakları ve yumrusu yemeklerde kullanılır. Özellikle yeşil kısmı cacık yapımında kullanılır. Porsiyon miktarı 100gr'dır. 39 kaloridir. Kolesterol miktarı yoktur. İçeriğinde A, C, D vitaminleri ve yanı sıra kalsiyum, B12, demir, ...

Elma Besin Değeri

Elma besin değeri: Elma besin değeri olarak yüksek bir meyvedir. Yenildiğinde vücuda tokluk hissi verir. Elma B grubu vitaminleri açısından zengin bir meyvedir. Ayrıca C vitamini ve lif açısından da zengin bir kaynaktır. Elmanın kalorisi düşük ama lif oranı yüksek bir besindir. Elma diyet yapan bireylerde sıkça tercih edilen ve uzmanlar tara...

Bal Besin Değerleri

Bal besin değerleri bakımında çok zengin bir besin kaynağıdır. Bal tadıldığı zaman akla gelen özelliği tatlı olmasıdır. Bu durumun sebebi balın içindeki üç şekerdir. Sakkaroz (%2), Fruktoz (% 34) ve levuloz (Meyve şekeri %40) bunun dışında balın %17 ‘si su geri kalan %7'lik bölümü ise demir, kükürt, sodyum, magnezyum, polen, fosfor, manganez...

Fasulye Besin Değeri

Fasulye Besin Değeri; Baklagiller familyasından olan fasulye bir yılda yetişen, otsu Orta Amerika menşei bir bitkidir. Hemen her tür toprakta yetişebilen fasulye soğuğa da duyarlı bir bitkidir. Bütün baklagiller arasından en çok tüketilen fasulyenin yaklaşık 80 çeşidi vardır. Tohumdan yetişen fasulyenin, dünyanın pek çok yerinde tarımı yaygı...

Tavuk Eti Besin Değeri

Tavuk Eti Besin Değeri: Tavuk, protein açısından çok önemli bir besindir. İçerdiği mineraller, protein ve vitaminler açısından oldukça zengindir. Tavuğu kızartma, haşlama ve ızgara gibi birçok şekilde tüketebilirsiniz. Tavuk tüm dünyada çok fazla tüketilen bir besindir. Özellikle köy tavuğu tercih edilmelidir. Çünkü, köy tavukları doğal yoll...

Yağsız Süt Besin Değerleri

Yağsız Süt Besin Değerleri, Süt, 5000 yıldır insanoğlunun tükettiği bir yaşam mucizesidir. Doğumla vücuda alınmaya başlanan bu mucize yetişkinlik, yaşlılık evrelerinde de bize pek çok yarar sağlamaktadır. İnsanlar doğumla ilk anne sütü ile beslenirken zamanla hayvansal sütlere geçiş yapmaktadır. Çocukluk döneminin ilk birkaç yılının, bi...

Şeftali Besin Değeri

Şeftali besin değeri yüksek, yaz aylarının vazgeçilmezi, düşük kaloriye sahip, yağ içermeyen buna karşın pek çok vitamin içeren lifli bir meyvedir. Kabuğu ile tüketilmesinde fayda vardır. Yüksek antioksidan içerine sahiptir. Kabuğu bazıları için rahatsız edici olsa da kabuğuyla tüketilmesi önerilir. Meyve şekerini yoğun olarak içerisind...

Hurma Besin Değeri

Hurma besin değeri, palmiyegiller familyasından olan hurma; ilk olarak nereden yayılmış olduğu bilinmeyen fakat kökü çok eski tarihlere dayanan ve insanlık için hayat ağacı denilen bir meyvedir. Şekli palmiye ağacını andıran, oldukça kalın bir gövdeye sahiptir. Çekirdekten de yetileşebilen hurma, sıcağı ve güneşi sever. Bu yüzden Türkiy...

Kepekli Makarna Besin Değeri

Kepekli makarna besin değeri, normal makarnaya oranla besin değeri daha düşüktür. Kepekli makarna daha uzun süre tok tutucu özelliğe sahiptir. Bu yüzden kilo kontrolünü sağlamak isteyenlerin, şeker hastalarının ve diyet yapanların tercih ettiği bir makarna çeşididir kepekli makarna. Kepekli makarnanın besin değeri ve kalorisi normal mak...

Çilek Besin Değeri

Çilek Besin Değeri: Çilek, başta C vitamini olmak üzere B ve K vitaminleri de içerir. Fosfor ve demir bakımından oldukça zengin ve çok tüketilen bir yaz meyvesidir. Antioksidan yönünden en zengin meyvedir. Yüksek oranda lif içerir. Çilekleri çikolata veya krem şanti ile yemek daha lezzetli olacaktır fakat çilek besin değeri kalor...

Tavuk Besin Değeri

Tavuk besin değeri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Bu sebeplede de beslenmemizde oldukça önemli bir yere sahiptir. İçerdiği mineraller, protein ve vitamin bakımından zengin olan tavuk vücudumuz için çok önemli bir besin kaynağıdır.Tavuk Besin Değeri100 gram tavuk eti yaklaşık 165 ka...

Kayısı Besin Değerleri

Kayısı besin değerleri, Kayısı besin değeri yüksek besleyici bir meyvedir ve potasyum açısından fazlaca zengindir. Sindirim sorunlarına iyi gelen en önemli besinler arasındadır. Kayısı içeriğinde A vitamini ve C vitamini içermektedir. Bu vitaminlerin yanı sıra bol miktarda potasyum, demir ve magnezyum içermektedir. Kayısı içeriğinde bulunan ...

 

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Kaymak Besin Değerleri
Eti Lifalif Besin Değeri
Hindi Eti Besin Değerleri
Portakal Besin Değeri
Yumurta Besin Değeri
Lor Peyniri Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Makarna Besin Değeri
Protein Değeri Yüksek Besinler
İnek Sütü Besin Değerleri
Pilav Besin Değeri
Balık Yağı Besin Değerleri
Çiğ Badem Besin Değeri
Yulaf Ezmesi Besin Değeri
Peynir Besin Değeri
Kıyma Besin Değeri
Tereyağı Besin Değeri
Köfte Besin Değeri
Nohut Besin Değeri
Fıstık Ezmesi Besin Değeri
Karides Besin Değeri
Besin Protein Değerleri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Bulgur Besin Değeri
Besinlerin Karbonhidrat Değerleri
Popüler İçerik
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ yada pişmiş olması yada ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu...
Kırmızı Et Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, ç...
Arpa Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi ...
Besin Değerleri
Besin Değerleri
Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin bir çoğu ise gıdalar üzerinde yapılan ha...
Polenin Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında k...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Tıbbi Sorumluluk Reddi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024